dijous, 2 d’agost del 2007

Bora fosca

La Bora Fosca és una cova situada a Tavertet, que es pot realitzar de forma integral entrant per la boca de la Bora Fosca i sortint per la Bora del medalló. La progressió dins la cova és dificultosa i estreta, en alguns trams amb gatera i altres amb alçada, però a destacar el pas d'en Serrallonga, com a principal pas estret de la cavitat. El sostre de la cova són grans blocs esquerdats, i el terra és ple de desprendiments anteriors que fan posar la pell de gallina. La veritat, més d'un vam pensar en que aquell era el nostre últim dia, doncs la impressió dins de la cova era de molta fragilitat, d'un encaix de peces que d'un moment a l'altre poden caure, com un dominó que fa caure totes les fitxes.


La cova és fresca però no cal portar gaire roba doncs la progressió fa que escalfem el cos i a dins mateix, poguem passar calor.
Per accedir a la cavitat, cal posar-se en contacte amb la Federació Catalana d'Espeleologia doncs la cova té barrat el pas amb una reixa per evitar accidents.
En Franscesc Mas i la Mari eren els nostres guies, i de convidats erem en Sergi, l'Eduard, en Pep i jo mateixa. Tots vam gaudir de l'activitat pròpiament, però alguns ens cal una mica de temps per refer-nos del record per la pèrdua d'un company espeleòleg, que vam tenir present a dins de la cavitat.