diumenge, 28 de febrer del 2010

Camí de l'Alsina -Miranda del Pas del Francesos- 150 metres 6a+ (V+ obligat)

Via: El Camí de l’Alsina Zona: Montserrat – Sant Benet
Dificultat: 6a+ (MD-)
Grau d’exposició: Baix Compromís: Baix
Llargària: 150 metres Material: 10 cintes expres
Orientació: Sud-est Equipament: bolts

Aproximació:
Sortim del monestir en direcció Sant Benet per les escales. Un cop travessem un petit pont de fusta la via comença a una placa a la dreta, just al costat d’uns arbres. Si volem fer la via a partir del tercer llarg hem de continuar pujant pel camí una mica més (2 min) fins trobar un corriol a mà dreta que entra a un bosquet. Seguim el corriol fins arribar al peu de la paret.

1r llarg (6a+) El llarg més difícil de la via però que nosaltres vàrem evitar per una canal que queda a l'esquerra de la via Camí del Xas. Convé portar algun friend i bagues per fer naturals, també hi ha un pont de roca i una estaca de ferro. Passada la canal/diedre anar a buscar la reunió 1 amb tendència a l'esquerra. La roca és una mica lliseta, molt gastada per l'erosió de l'aigua. Són 30 metres.

2n llarg (V) Tercer llarg de roca polida però que mica en mica millora de qualitat. Fem reunió en un arbre dintre d'un bosquet. 20 metres.

3r llarg (V) Passat el bosquet anem a buscar la següent tirada. S'inicia en rampa fàcil i després el posa més dret amb un flanqueig que tira a l'esquerra per buscar la R3. Un flanqueig ben assegurat i amb bones preses de mans...30 metres.
4rt llarg (V) Seguim un xic a l'esquerra, aquestes dos últimes tirades per roca més agraïda. Ja podem gaudir de debò...



5è llarg (V) Escalem una placa mantinguda i molt amable de 35 metres. Només seguir els bolts...



6è llarg (II) Arribem al caminet que condueix a St Benet i podem gaudir de les vistes d'un antic mirador.


Retorn: avancem a l'esquerra pel caminet fins retrobar les escales que pugen a St Jeroni. Anem de baixada fins l'arribada al monestir.


FOTO DENÚNCIA: qui pot haver perdut uns calçotets fent aquesta via? Ja hem vist de coses, però com aquesta, mai fins el dia d'avui!!!!


Apa, a gaudir-ne!!!!

4 comentaris:

Alfredo ha dit...

Eyss pareja, muy bien!!
De vez en cuando mola hacer algo con la persona "amada"..ehhh pero solo de vez en cuando jeje.

cuidaros

Pd.{{los gallumbos no son mios}}

Jaumegrimp ha dit...

Veig que diumenge encara es va poder escalar! però aquesta és una via més de trada d'estiu no? ara deu estar molt humida....però res, felicitats per la via que és molt interessant.

Montse ha dit...

Doncs sí, hem pogut escalar... I la veritat, el nostre dubte era aquest, si faria fred, si estaria mullada... Però a l'arribar a peu de via veiem la canal en perfecte estat i som-hi!! Gràcies Jaume, a vegades he llegit el teu bloc.

Per cert, Alfredo, amb la parella està bé, però amb un colega com tu, allà on faci falta, eh?
namaste penya ;)

JAUME ORS ha dit...

... m´enrecordo d´aqueste via la explicava l´Alfredo per l´aniversari d´en Bladé quan varem pasar pel devant. Pinta guai !!!
Petonets parejita !!!