dilluns, 19 de maig del 2008

Moja -Penedès-

La Font de l'Ametlló és un bon sector per anar-hi a escalar els dies que el temps està una mica dubtós. És un sector que està en una petita vall i mig ensotat, de forma que es genera un microclima elevat de temperatura amb una orientació fabulosa al sud. En poques paraules: s'hi està de conya!!! Però els dies de primavera entrada i l'estiu eviteu anar-hi per que quedareu torrats.

La roca és calcària, amb formacions de gotes d'aigua, fissures, regletes, porositats... Molt abrassiva i adherent. S'eixuga rapidíssim si plou i només on hi ha cantus de debò s'acumula l'aigua i es formen petites basses.
Sovint hi ha força gent escalant però hi ha moltes vies i de graus variats.
A més a més el sector té una curiositat: durant l'època dels íbers hi va viure un poblat en aquesta zona rocosa de forma que han quedat mostres de les seves construccions a la pared. Hi ha canalitzacions i excavacions a la roca per evitar que l'aigua els entrés a les seves vivendes i també forats per posar-hi les bigues que sustentaven el pes del sostre de les cases. És molt curiós aquest detall de la zona a més a més dels inumerables fóssils de restes marines que hi ha per la roca: petxines, cargols...
Per anar-hi des de Vilafranca del Penedès agafeu la carretera a Moja, sortir cap al cementiri i abans d'aquest, girar a la dreta cap a Caves Hill. Continuar fins un coll, allà agafar a l'esquerra una pista pedregosa i ja veurem alguns aparcaments a pocs metres. Un caminet ens porta fins el cim de Can Ximet, des d'on podrem baixar fins a la base de la pared per unes instal·lacions fixes. Més endavant hi ha el sector de la Font de l'Ametlló (seguir caminet paral·lel camps de vinyes).
Per més informació llibre de Barcelona i rodalies.
Bé, tot plegat una escalada matinal amb bon clima i fantàstica companyia. Aquí teniu algunes de les millors fotos del dia:
Sergi

Rosa i Albert

Montse



FranMontse i Rosa




2 comentaris:

Unknown ha dit...

I la piada d'aquest cap de setmana?
Va anar bé el submarinisme?

Montse ha dit...

siiii...
espectacular el paisatge sota els llençols...mmm...
Cap de setmana de marmota i preparació mental i psicològica!!
jejejejje :))