dilluns, 5 de novembre del 2007

Montagne de la Clape - Narbonne



Aquest és un escrit per divulgar aquest petit massís del litoral mediterrani francés on hem estat aquests dies del Pont. El sector es troba de Perpinyà a Narbona, sortida Narbona i direcció Gruissan. La zona és un espai natural pròxim a les platges de Narbona i hi ha un grup de llacs d'aigua salada i camps de vinyes que s'extenen a peu de les parets.
El massís es diu la Clape i té força èxit entre els escaladors francesos. Hi ha moltes rutes i varietat de graus, majoria esportiva. Les zones estan arrasserades del vent i són aconsellables per l'hivern.




Visita nocturna a la torre de Gruissan

Primera parada: botiga Deversud, tros de rocòdrom com es pot veure a la foto. Demanem per ressenyes de la zona i ens dirigeixen a un estanc de Gruissan (molt cèntric i fàcil de trobar, es diu Presse en francès). Us aconsello comprar la topoguide.



Sectors: immillorable equipament (químics)

Les Caunes, força llimat i lloc molt concorregut

Le Chandalle, ampli sector i vies variades


Les 4 MIss: vies fàcils i sector petit



La coulevre: més ventat però solitari





La crouzade




A més, es pot gaudir d'una zona molt gran d'aparcament per dormir, per cuinar i fer picnic. La veritat és que està genial. A dos hores per autopista des de Breda ("alies" Vent del Plà a TV3).




Arraserats del vent a la furgo i fent la "partxida"


Una recomanació: gaudiu d'uns dies d'escalada, però no oblideu que hi ha vi de la regió Languedoc du Rossillon i unes ostres de "muerte" a Beziers que no us podeu perdre (molt bon preu!)


Salut i bones escalades!