dilluns, 18 de maig de 2009

Espeleoescalada a l'Ariège

Aquest cap de setmana hem estat a l'Ariège fent una sortida combinada d'escalada i espeleologia. Ens hi han acompanyat uns convidats d'honor de la secció de Gieg: en Mario, en Francesc i Mari i un parella de Torelló, en Quim i la Carme.

La resta del Sedeg hem estat: la Rosa, en Fran, l'Albert N., la Laura, en Xavi, en Sergi i servidora.
La idea era escalar esportiva el dissabte a Sinsat, en els sectors Odin, la Dalle i Petit Pimous. Vies esportives equipades amb químics sobre un calcari excel.lent de placa i fissures, amb l'acompanyament sonor d'un riu cabalós i fresc.
Al vespre podíem veure una cova -l'Ermite-, preparar el sopar i fer carn a la brasa a la seva entrada i després dormir a dintre, en unes sales interiors que tenen una sorra molt fina. I així va anar la cosa. La festa està servida!

A l'Ariège hi ha catalogades i explorades unes 500 cavitats, entre coves i avencs.
Aquesta és la Groutte de l'Eglise, a Ussat les Bains.Aquesta és la Groutte de l'Ermite, que és on vam sopar, fer la juerga i dormir.A l'endemà, vam visitar la grotte de Sabart, que té alguna estretor però en general es caracteritza per amples sales i espectaculars formacions.

I això és tot!
esperem repetir-ne moltes més!!

4 comentaris:

Unknown ha dit...

I jo em preguntava ... On seran els nostres amics de Granollers ??!! i mira'ls fent el salt a l'escalada per fer una mica d'espeleo. Quina enveja !! També m'agradaria probar un dia, una de light i maqueta... que no ho tinc del tot clar... Que bé q us ho passeu !! Enhorabona !!!

A veure qn us deixeu caure per les sortides del GEAMM, que sus troba a faltar!!
Fins aviat guapíssima !

JAUME ORS ha dit...

Molt maca la sortida. A la Merijou sempre li ha agradat la espeleo encare que a mi hem fa força respecta això de ficar-se als forats. De totes maneres son llocs increíbles. Apala ... abraçades a tots !!!

R,Ruiz ha dit...

Me gustaria saber si me podeis mandar la topografia de la Grotte de Sabart con mayor resolucion que la que teneis en el bloc.

Soy Rafa del GES de Terrassa

clubmuntanyencterrassa@yahoo.es

o a
trinchi88@yahoo.es

Un saludo

Ramón ha dit...

Bon día.
Aquest cap de setmana tenim l´intención d´anar a la Grotte de l´Ermite a Ussat Les Bains.
Ens podríeu enviar la topo ? es que al blog no s´aprecia bé.
També una mica més d´informació relativa a la durada d´una travessa per la cova,
Gràcies.

Speleocorb@gmail.com