dilluns, 24 de març del 2008

Estels del Sud

Aquests dies hem fet una part de la travessa dels Estels del Sud, al Massís de Ports de Beseit. El cim més alt és Mont Caro, de 1.447 metres d'altitud. El massís dels Ports comparteix territori entre Tarragona (Montsià, baix Ebre i Terra ALta), Terol (Matarranya) i Castelló (BAix Maestrat).
La travessa té una durada de cinc etapes:
1. Refugo Caro-Paüls
2. Paüls-Arnes
3. Arnes-Beseit
4. Beseit-Refugi Font Ferrera
5. Refugi Font Ferrera- Refugi Caro
Nosaltres hem fet dues etapes: Refugi Caro-Refugi Font Ferrera i Refugi Font Ferrera fins a Beseit. Cada etapa aproximadament té una durada d' unes 6-8 hores i 20 kilòmetres de distància. La travessa és maca, especialment de Font Ferrera a Beseit, doncs atravessa Lo Parrisal, estrets del riu Matarranya, amb formacions de roca esbeltes i curioses, anomenades Gúbies del Parrisal. Hi ha una part entretinguda: lo pas del Romeret, una part equipada amb esgraons i cadenes.
Els dies han estat freds i molt ventats, però els ànims no s'han quedat enrera. Hem vist coves, baumes, cingles, rius, flora, fauna... A una banda el Delta de l'Ebre i a l'altra, l'interior de Catalunya.
La proposta ha vingut d'en Francesc i la Lorena, que ja havien fet alguna excursió i sortida per la zona. La propera que hem pensat: via verda d' Alcañiz a Tortosa, en bicicleta.
Personalment m'ha sorprès la grandària d'aquest Parc Natural, doncs només havia visitat els estrets d'Arnes per fer algunes vies a les Moles d'en Don i aquesta última visita m'ha fet canviar d'idea.
Us animo a que hi feu una visita a l'estiu i de pas un bon bany a lo riu!!
A reveure!















2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Holaa sóc jo! ara estava buscant informació per anar aquest cap de setmana a Estels del Sud. Nosaltres (CrazyBanana i jo) també tenim pensat fer dues etapes, però la pregunta que em faig és com ho vau fer per anar de Beseit al Refugi del Caro, on suposadament tenieu el cotxe?