dilluns, 15 d’octubre del 2007

Saragossa - Morata de Jalón

Morata de Jalón o el seu pseudònim personalitzat "MoraTAJA de Jalón" és una població que pertany a la comarca de Jalón, a 65 kilòmetres al surest de Saragossa i a 415 metres d'altitut, essent la principal escola d'escalada de la província. Pràcticament es pot escalar durant tot l'any donat la diversitat d'orientacions però cal evitar l'estiu doncs ja sabem com apreta el sol a la "meseta Ibérica".
Passat Saragossa, hem de continuar en direcció a la Almúnia de Doña Godina (et cagues amb els noms...) i sortir just a la població de Morata de Jalón. El sector d'escalada i l'alberg del poble estan indicats a l'entrada mateix.
En aquest sector predominen les vies de grau entre IV i 6è, i d'altres de més difícils sobretot situades en el pont de Roca.
Vam estar escalant els tres dies de la festa del Pilar en els sectors de la Peña del Reloj (via llarga), el Macizo de Alí (esportiva tot de placa i algunes de via llarga) i el almendro (sector de vies esportives faciletes).
Destaquem com a vies molt maques per fer la Canal de Riglos, de dos tirades de IV+ molt disfrutones i la Concepción Garcia, de quatre tirades màxim Vè. Vam gaudir molt amb aquestes vies sobretot per la qualitat de la roca (la Canal més sobada doncs és la clàssica) i per l'equipament immillorable.
Pel que fa al poble, què dir d'aquests llocs propis de la "España profunda", bars plens de borratxos, carrers desolats a la nit, dones de color negre fins els peus, ambient rural a tope... Una passada!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt guapes les fotos.
Us varem trobar a faltar al sopar del curs de l'Agrupe, a tu i a l'Edu, ens ho varem passar teta també.

Montse ha dit...

Xicu, imagino que us ho vau passar genial el dia del sopar, amb vosaltres, la conya està assegurada... Per cert, pel que fa a la festa de Banyoles de dissabte, estic pendent de col·laborar amb el curs del meu centre aquest finde, ja us diré alguna cosa...
Merci i a reveure!

Guillem ha dit...

Hola! llegint el blog de Lai, he vist un comentari teu i he entrat a tafanejar... jejej jo ssóc de santa coloma però treballo a st.esteve de palautordera... al Castell de Fluvià.. ets de per alla??
un saludu!

Guillem ha dit...

Per cert! molt guapo escalar a Morata!! m'ho vaig passar d'allo mes be...
Bueno.. vaig a dormir que demà el MOntseny m'espera... fins a diumenge!

Anònim ha dit...

maimekaik
les parets de granit que surten al curset son a mont louise?
SALUT "pajarus"

Lai ha dit...

Uolaa!! et torno la visita! :-) molt xulo també el teu blog!!! :-) ja t'aniré llegint!!
Per cert, sobre el q comentes de la via de la Canal de Riglos... je,je.. q raro ak roca en ak lloc, no? nosaltres la vam fer amb una tirada (70m) i ens va tocar destrepar un trosset.
Ens parlem, o en llegim! :-)

Anònim ha dit...

Eo Montse, de tant en tant vaig seguint aquest blog que està de moda on s'endevina que us ho passeu teta i que fomenta bon rotllo per tot arreu. A veure si espavilo i trobo un forat per coincidir amb vosaltres.
Salud i bones escalades!