dilluns, 22 d’octubre del 2007

Airun i el mar d'estels 160 metres-6a+ (V+/A1e)

Després d'una anterior aproximació passada per aigua, hem pogut gaudir d'una via en el paratge més abrupte i escarpat del Montseny, les Agudes.

Una escalada molt, però que molt freda, "cagada" nostre per esperar a l'Octubre per anar-hi, doncs és orientació nord, però que molt nord, jejeje...
Arribats al kilòmetre 23,8 km passat Santa Fe del Montseny, aparquem en un revolt i enfilem la tartera.
El dia és assoleiat, però fred, insisteixo.

Arribem a peu de via, i com sabíem, uns parabolts brillants i propers descriuen les primeres passes per la roca. I sommi!


Tenim les mans fredes, però els ànims ens desvetllen les ganes d'escalar. Algunes de les primeres tirades són curtes, resalts que superen esperonets o plaques, per tal de progressar el màxim per roca. Hi ha parts que hem de recollir la corda i caminar per jardinets, amb compte de no relliscar doncs entre les herbes hi ha molta humitat.


Mica en mica, amb el sol que ens mira de reüll i s'amaga per la carena, anem avançant, amb un mar de colors càlids als peus i a les retines. Els arbres es desputllen i donen pas a la tardor.



Volem destacar de la via la quarta i la sisena tirada. La quarta per la seva trajectòria i dificultat, uns passos guapos enmig de la via, però amb les mans gelades i com un suro, és clar, no vam poder disfrutar molt. I la sisena per la rematada final, força dur per nosaltres en lliure, i una mica lluny les xapes per l'artificial... Anirem un altre dia amb millor temperatura a veure què tal! Tot i això, volem donar l'enhorabona al pare, per l'esforç i el temps dedicat.
Això sí, amb una superació digne de ser uns escaladors com cal, vam acabar la via amb un somriure als llavis i una foto pel record de la nostra primera via al Montseny.
Gràcies Pere!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei!
Kina il.lusió!
Gràcies a vosaltres per repetir-la... k content!
Per cert, a la R de l'avant-cim vaig deixar un llibre de piades (mig amagat) ..... el vàreu veure????... enacara hi és????
Un abraçada a tots dos!

Montse ha dit...

Sí, Pere, el vàrem veure...
I hi ha una nova aportació, ara tindràs curiositat...Jejeje...I l'hauràs de repetir, però fa molt, molt fred allà dalt, no t'ho aconsello, jejeje...
Per cert, em sembla que ja t'havia respost al correu però és igual...
A reveure!

Anònim ha dit...

Eo Montse, ja t'he contestat via mail però repeteixo enhorabona per la via, i quines dentetes em feu! Salud i al lloro!
Joan

Anònim ha dit...

ei "PAJARUS" jo aquest disbte vaig anar a solius vamb fer un parell de 5+ un 6a i el costat hi havia una via de adderencia que es deia puto avi,antigament 6b+ ara 6b, el fet es que quan ja la havia fet ,em quedava l'ultim metre de com a molt 5+, ja relaxat ,em marxa un peu i tot jo al darrera el peu menys la pell del 4art dit que me la vaig deixa a dalt.
JAEMKAIK

Montse ha dit...

Vaja, vaja, maimekaik, sembla que ara ja vas caient...
Per cert, enhorabona per les vies!
Ah! I ja sé amb qui has coincidit pel gimmàs... Quina gràcia! Has vist quin "salero"?? JEjeje...
una abraçada "pajaru"!

Anònim ha dit...

http://perso.orange.fr/andre.berche.sudsportsnature/Pages/topoweb/sitesescalade.htm

alies

DITPOLIT o llimat resgat malferit esquinçat rebaixat deteriorat pero avui ja recuperat.

Ther ha dit...

Nenaaaa, volem anar a fer-la! Teniu la ressenya? d'on la podem treure?

Bilchito ha dit...

Ahir diumenge 09 de juliol la vam fer i esta totalment maxacats o serrats quasi tots els parabolts. Nomes han quedat sans els 3 primers i la primera reunió. L'ultim llarg ara es molt perillos per que totes les xapes esta maxacades i nomes entra algún cordino prim o baga fineta. Que desgraciat el que ha fet aquesta destrosa.