dimecres, 7 d’abril del 2010

Semana Santa 2010

Aquestes vacances han estat una combinació de GEAMM+REDES EN RED+amigues+nous amics+escalada molt xunga.

Primer dia, DIJOUS: arribem a Riglos i sopem amb la colla riglera a l'alberg del poble. Per l'endemà tenen pensades unes de bones així que després d'unes bromes van a dormir i nosaltres cap a la furgo.

DIVENDRES: ens trobem amb les nenes (Jud+Laia+Ione) i un amic, en Jesús.
Direcció: Ruesta, poble de la província saragossana, que es troba a camí entre el pirineu d'Osca i el navarrès. Fou un poble "abandonat" literalment per la construcció de l'embalse de Yesa, que va suposar la inundació de les seves terres de conreu, i per tant, del mode de subsistència dels seus habitants. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre cedeix aquest poble el 1988 a la Confederació General del Treball d'Aragó, dintre de la política de recuperació d'aquests pobles abandonats.
I què coi anem a fer a aquest poble? doncs xarxes, sí xarxes (http://www.redesenred.net/: podem.cat, xarxa pel decreixement, podemos sureste, red de apoyo mutuo, red anticapitalismo Galicia, Caracol Zaragoza, Gaia -Portugal- ...). 4 dies de DECREIXEMENT, PERMACULTURA, AUTOGESTIÓ, AGROECOLOGIA, ECONOMIA SOLIDÀRIA, SOBIRANIA ALIMENTÀRIA... EN FI, VIURE SENSE EL CAPITALISME.
Anècdota! hem après una mica de autoconstrucció amb cases de palla, per flipar!
www.casasdepaja.org
Hem fet ioga, après de plantes remeieres, repoblació...
I macrobiòtica!

FINS DIUMENGE: cansadets de les llegums i els cereals, l'avena i el miso, tirem cap a Vadiello, allà ens retrobem amb els amics GEAMM.
Res, una via i para de comptar, però les nenes s'hi enfilen i ho fan la mar de bé! En Jesús, un crack, en mitja horeta es pela 4 vies: V+, 6a, 6a+ i 6b, amb dos cigronets per agafar-se. Ja tenim qui ens obri les vies.

DILLUNS: anem amb en Ferran (geammclub) i en Jesús cap a Alquézar, per veure el poble i admirar els desploms ataronjats i grisos, el que se'n diu escalar, poca cosa. Asseguro en Jesús que acaba obrint un 7a (per favor!) i jo em penjo com un fuet, però el meu dit diu: pupa!!!
fins un altre!!



2 comentaris:

gsus ha dit...

Molt be amb el "satisfactors sinergics" Piada de vias i fent difusió de altres maneres de viure.
Aixo si que "es-perma -cultura"

"Estic amb la Montse, el Sergi i un amic"! m'has de enviar el phone del Ferran!

Salut, i ecotopia!

Unknown ha dit...

Yiii esa Montse que cada dia escriu més i millor. Aquests dies de vacances han estat genials!!! plens de riures, cultura, natura i permacultura!!! i fantàstica companyia!!! tot i descobrir que soc un "mono azul elèctrico" (Putos mayas!!) i acabar en un pueblo llamado "Siacaso"!! i cridant. Es una historia molt peculiar si eso, si eso os lo cuento otro dia. Que no paha naaaaaa!!!no paha na!!! i aun no pahando naaaa! que sepás que SER ERES!!!